Παρακαλώ περιμένετε...

 
Δευτέρα - Κυριακή9πμ - 9μμ
Διεύθυνση:Τρωάδος 4, Αγία Παρασκευή 15342
Επισκεφτείτε μας στα Social

Δράσεις

Σε αυτό το σημείο της ιστοσελίδας μας θα σας παρουσιάζουμε δράσεις του συλλόγου "ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ"
01/04/20

Πανδημία
Covid-19

Ο Αττικός Σύλλογος Ψυχικής Υγείας – Συνοδοιπόρος, με συνέπεια στους σκοπούς ίδρυσής του, κατά το διάστημα της πανδημίας του covid-19  που ταλάνισε τους συνανθρώπους της χώρα μας, ανέστειλε το άρθρο του καταστατικού που αφορά στα οικονομικά κριτήρια και στο δικαίωμα εγγραφής.

Μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την 1 Απριλίου 2020, εξυπηρέτησε όλα του τα περιστατικά που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων και χωρίς το προαπαιτούμενο ποσό εγγραφής στον σύλλογο, μέχρι και τον Ιούνιο 2020.

Όλα τα μέλη του συλλόγου, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ατελείωτες ώρες, σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανταποκριθούν επαρκώς στις εξαιρετικά μεγάλες απαιτήσεις ζήτησης για ψυχολογική υποστήριξη.

Συγκεκριμένα, δεχθήκαμε 178 τηλεφωνήματα εκ των οποίων 112 άτομα, μπήκαν σε σταθερές εβδομαδιαίες συναντήσεις με σύμβουλους/θεραπευτές ενώ τα υπόλοιπα ένιωσαν ότι τους έφτανε ένα τηλεφώνημα στο οποίο μπόρεσαν να συζητήσουν και να ακουμπήσουν την αγωνία τους και την μοναξιά που βίωναν λόγω της κατάστασης.

Ας μείνει στις καρδιές μας η σκέψη ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι με μια κοινή ανάγκη, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε,  και ας είναι αυτή η κληρονομιά που μας άφησε το όλο θλιβερό γεγονός.

http://synodoiporos.gr/wp-content/uploads/2019/12/logo_synodoiporos.png
http://synodoiporos.gr/wp-content/uploads/2020/06/covid.jpg
19/01/20

Κοπή Πίτας
συλλόγου Συνοδοιπόρος

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου κόψαμε την πρώτη πίτα του συλλόγου μας στο tenis Club Χαλανδρίου, μέσα σε ένα κλίμα ζεστασιάς και χαρμοσύνης!

Συνοδοιπόροι και φίλοι του συλλόγου, μοίρασαν αγκαλιές, ευχές και δώρα!

Το φλουρί κέρδισε η Όλγα μαζί με ένα χειροποίητο δώρο για το γραφείο της. Επίσης κληρώσαμε ακόμα 2 δώρα, το “Φ” του Γεώργιου Φραγκάκη τα οποία κέρδισαν ο Παναγιώτης και η Βόις.

Μετά από μια μικρή ομιλία της προέδρου Σοφίας Βελωτά, το θετικό μήνυμα για το νέο έτος έδωσε ο Δρ Ιωάννης Σπυλιώτης ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τον σύλλογο μας.

Ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε ακόμα περισσότεροι για ακόμα περισσότερες αγκαλιές και δώρα.

http://synodoiporos.gr/wp-content/uploads/2019/12/logo_synodoiporos.png
http://synodoiporos.gr/wp-content/uploads/2020/02/kopipitas08.jpg
14/12/19

Παρουσίαση λευκώματος
Εύη Κολιαδήμα

Την 14/12/19 παραβρεθήκαμε στην παρουσίαση του λευκώματος της Εύη Κολιαδήμα –  Κοινωνική λειτουργός/ ψυχοθεραπεύτρια/ συγγραφέας, ο τίτλος του οποίου είναι ¨Τόσο κακό είναι που θέλω μια αγκαλιά;¨

Το φωτογραφικό λεύκωμα ασχολείται με την παιδική κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής και την παρουσιάζει σε όλη την θλιβερή έκφραση της. Τα στοχευμένα σχόλια της συγγραφέως δίπλα από κάθε εικόνα, αγγίζουν σαν αγκάθι την ψυχή όποιου τα διαβάζει, ¨ταρακουνώντας¨ ακόμα και τον πιο αδιάφορο πάνω στο θέμα.

To βιβλίο το έχει προλογίσει ο ψυχίατρος Ν. Σιδέρης, ο οποίος μαζί με την Κα Κολιαδήμα αποποιήθηκαν τα έσοδα του, προκειμένου να τα προσφέρουν σε δομές για την παιδική κακοποίηση.  Όπως αναφέρει και η Κα Κολιαδήμα “Μ’ αυτό το βιβλίο θα πορευτώ το 2020, με την ευχή να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο έστω και 1 παιδί. Θα είναι πρόοδος!”

http://synodoiporos.gr/wp-content/uploads/2019/12/logo_synodoiporos.png
http://synodoiporos.gr/wp-content/uploads/2020/01/Εξώφυλλο-λευκώματος-Εύης-Κολιαδήμα.jpg
http://synodoiporos.gr/wp-content/uploads/2019/12/logo_synodoiporos.png
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣΕπικοινωνία
Τηλεφώνησέ μας ή απλά στείλε μας email οποιαδήποτε στιγμή.
Τρωάδος 4, Αγία Παρασκευή 15342
http://synodoiporos.gr/wp-content/uploads/2019/12/logo_synodoiporos.png
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΦΗΣτα Social
Ακολουθήστε μας στο Facebook και μάθετε τα νέα μας.